top of page

Datum: wordt bevestigd

|

Locatie: wordt bevestigd

Vrouwencirkel

Vrouwencirkels zijn al eeuwenoud. Vroeger werden vrouwencirkels georganiseerd rondom de nieuwe of volle maan. Een moment voor vrouwen om zich met elkaar te verbinden en zich bewust te worden van hun cyclus, en te verbinden met hun eigen, vrouwelijke natuur.

Vrouwencirkel
Vrouwencirkel

Tijd en locatie

Datum: wordt bevestigd

Locatie: wordt bevestigd

Over het evenement

Wat is een vrouwencirkel?

Een vrouwencirkel is een verbindende bijeenkomst, waarbij een aantal vrouwen samenkomen om te delen en te helen. Het aantal ddelnemeres ligt aan van de groep die zich aanmeldt. We houden deze cirkel klein. De locatie kan thuis of in een andere fijne ruimte zijn. Vaak zit je letterlijk in een cirkel en creëer je samen een ‘rond poort’ waarin iedere vrouw de ruimte krijgt om in veiligheid haar verhaal te delen.

In het midden van de cirkel maak je gewoonlijk een klein altaar. Een plek met kaarsen, edelstenen, kruiden, bloemen, kaarsen of andere voorwerpen waar jullie je gesterkt door voelen. We gaan de ruimte waarin de vrouwencirkel plaatsvindt eerst  reinigen met Palo Santo en Salie. Daarmee zorg je voor een schone, heldere energie, wat belangrijk is voor het proces. De cirkel kent vele vormen en er is eigenlijk geen goed of fout. Door je te verbinden met jezelf en elkaar schep je een helende energie, een ruimte waar je veilig kan zijn. Nog steeds zijn er veel vrouwen die elkaar het licht in de ogen niet gunnen, terwijl vrouwelijke energie per definitie verbindend is. En die verbinding is nodig om de relatie met onszelf, elkaar en de aarde te helen.

Deel dit evenement

bottom of page