top of page
image_adobe_express (2).jpeg

Klankschalen healing

De oorsprong van klankschalen heling

Alles is energie en alles heeft een trilling.


In heel veel culturen maakt men al duizenden jaren gebruik van muziek om in balans te komen. Muziek geeft een trilling die emoties, blijdschap of een bepaalde kracht los kunnen maken. Door te luisteren naar bepaalde muziek komen wij vaak tot rust.
De klankschalen worden gebruikt om de trilling van het lichaam weer in haar natuurlijke balans te brengen. De klankschalen hebben invloed op onze energie en trilling en geven daardoor rust en ontspanning, veelal wordt aangenomen dat de oorsprong ligt in India en vooral gebruikt werd in het boeddhisme en sjamanisme. In de afgelopen jaren was ik voor
tdurend bezig met mijn persoonlijke ontwikkeling en spiritueel ontwaken. Voor mij zijn het al jaren belangrijke thema’s gebleven. Zowel in trainingen, workshops als in het deelnemen aan rituelen hebben ik mijn kennis vergaard. Veel van deze rituelen worden ondersteund met muziek of klanken. Het effect van muziek gaat veel verder dan alleen emotie het heeft ook een relatie tot de trilling van elke cel in jouw lichaam. Bij het gebruik van klankschalen komen deze elementen bij elke klank en de trilling leidt tot heling en persoonlijke groei.

Wat doet een klankschaal heling eigenlijk?

Bij het “aanslaan” van de klankschaal ontstaat er een trilling. Deze trilling kun je met je oren waarnemen als een klank. Maar veel belangrijker nog je kunt de trilling ook voelen doordat de schaal op je lichaam staat of dicht in de buurt is. Voor een klankschalen heling of een therapie moeten de schalen zuiver zijn. Niet alleen een zuivere klank maar vooral zuiver in trilling. De trilling dient gelijkmatig te zijn en geen golfbewegingen te maken, dus echt rondzingen. Zo kan jouw lichaam de trilling van de schaal overnemen op die plaatsen maar dat nodig is. Het effect van de behandeling kan op verschillende manieren voelbaar zijn, denk daarbij aan:

  • Het creëren van ontspanning

  • Blokkades verminderen of zelfs helemaal opheffen

  • Het zelf genezend vermogen van het lichaam weer activeren

  • Lichaam en geest weer volledig met elkaar in harmonie brengen

  • Energie toevoegen

 

Vele lichamelijke ongemakken zijn te wijten aan het uit balans zijn van ons energie systeem, zeker tegenwoordig met een dagelijks hoge maatschappelijke druk en werkdruk. Vermoeidheid, niet lekker in ons vel zitten, stress of neerslachtigheid, zijn uitingen van onbalans. De trilling van de klanken worden niet alleen gehoord, maar zijn ook voelbaar in het lichaam.


De trillingen kunnen heel diep doordringen in alle cellen en kernen van ons lichaam.
Zij zorgen voor een rustige ontspanning van het lichaam en de geest, waardoor ons gehele energie systeem weer op een natuurlijke manier stroomt.

Het effect van de klanken herstelt de natuurlijke aanwezige trilling van lichaam en geest.
De klanken passen zich aan, aan jouw natuurlijke trilling, om zo weer in een natuurlijke harmonie te komen.

Het effect van een sessie is vaak direct merkbaar. Het kan zelfs een concreet meetbaar effect hebben op de bloeddruk, of de waarneming van bijvoorbeeld pijn. Via de reacties van onze Klanten horen we ook vaak dat ze daarna heerlijk hebben geslapen. De ontspanning van de sessie maakt dat je uitgerust gaat slapen en daardoor een hogere kwaliteit van slapen ervaart.


Elke schaal kan een ander effect hebben. Beide trillingen, die van de schaal en die van jou, zullen harmonie zoeken en op gelijk niveau gaan trillen.


 

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Twitter Icon

Klankschalen massage:  € 120,- 90 minuten plus korte coaching gesprek 

Ceremonie_sound healing.jpg
bottom of page