Lichaam, hart, ziel en zaligheid

Bijgewerkt op: 5 jul.


Onze westers samenleving wordt gekenmerkt door stress, rusteloosheid en een almaar toenemende behoefte aan meer en alles moet beter en sneller.


De stilte te horen en te genieten van het moment is tegenwoordig bijna onmogelijk. Iets in ons blijft behoeftig en is onbevredigd. De balans die we zoeken komt vanbinnen uit, want geluk is niet iets dat we buiten onszelf kunnen vinden. Geluk is een staat van zijn, een gevoel dat ons van het ene op het andere moment kan vervullen.


Samen met jou ga ik deze balans op emotioneel, fysiek, spiritueel energetisch en mentaal gebied terugvinden. Het bewustzijn ten opzichte van uw lichaam terug zien te krijgen. Een uitdrukking als; ik heb een hardnekkig probleem of ik draag teveel op mijn schouders, bevatten meestal wel een kern van waarheid. Veel psychische klachten uiten zich lichamelijke in stijve nekspieren en opgetrokken schouders. Veel spanningen die in uw lichaam tot uiting komen zijn echter vaak onbewust. Pas als ik het betreffende gebied masseer wordt u van uw spanning bewust en kunt u weer ontspannen.

Wat doet massage in jouw lichaam?


  • De huidfuncties worden verbeterd. Massage bevordert de doorbloeding van de huid, waardoor de stofwisseling in de huid verbeterd wordt.

  • De bloedcirculatie wordt op gang gebracht, zodat afvalstoffen in het lichaam sneller en beter afgevoerd worden.

  • Ontspanning van de spieren omdat door de massage de conditie van de spierstofwisseling verbeterd wordt.

  • Verder verbetert ook het weerstandsvermogen van het lichaam tegen infecties , temeer omdat het lymfestelsel beter zal functioneren.

  • Massage versterkt het fysieke en psychische weerstandsvermogen in alle opzichten.

  • Regelmatige massage verbetert eveneens de spijsvertering.

  • Dode huiscellen schilferen af, de huid vernieuwt, zodat verouderingsrimpels minder snel zullen ontstaan.

71 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Waarom is het belangrijk om in verbinding te blijven met je innerlijke wijsheid Voor ik met de redenen ga beginnen wil hier ik uitleggen wat betekent het als je in verbinding met je zelf bent en wat b

Ik denk dat iedereen ten minste een breek moment heeft of dergelijks iets mee gemaakt in zijn leven voor ene is een heftige ervaring dan de anderen. Maar alles telt mee in het leven. Ik heb een worksh