top of page

Verbinding maken met je eigen lichaam.
Jaren geleden was ik opzoek naar rust, vooral innerlijke rust. Ik beleefde toen een heel moeilijke tijd en kampte met een depressie. Ik heb een burn-out gehad en ik heb een tijdje in ziektewet gezeten. Ik dacht bij mezelf: afleiding gaat me goed doen. Op vakantie gaan of iets dergelijks doen. Ook op vakantie vond ik even rust maar zodra de vakantiedagen voorbij waren, voelde ik meteen de drukte in mijn hoofd en in mijn lichaam en voelde ik de spanning overal, vooral in mijn schouders en rug. Ik dacht toen ook aan nieuwe hobby´s. Ik begon met dansen, fietsen, hardlopen en fitness oefeningen, maar toch voelde ik geen rust. Het leek alsof ik iemand was met hartklachten maar naar de KNO arts gaat omdat zij de reden van haar klachten niet weet thuis te brengen. Na jaren van kennis en studie was ik vooral bezig met lezingen, workshops en trainingen, ik heb dat allemaal online gevolgd. Ik heb ontdekt dat deze last "die ik meesleepte" niet kon invullen met dagelijkse bezigheden. Het is niet een lege zak opvullen door te sporten, op vakantie te gaan of door nieuwe hobby´s te beoefenen. Ik merkte dat hoe meer ik dingen ging ondernemen, hoe ver en raar het gevoel was.

Ik voelde het gemis, ik voelde de leegte, ik ben gaan zoeken naar rust, ik wilde de leegte opvullen. Ik zocht de oplossing van buitenaf maar de jaren besefte ik dat de rust van binnen komt. Door me te verbinden met mijn eigen hart en lichaam, terug komen naar huis waar mijn ziel woont. Het contact met mij ziel versterken en deze verbinding behouden. Ik wist als het contact met mijn eigen lichaam verlies dan verlies je ook het contact met de buitenwereld. Hoe maak ik contact met mijn lichaam en emoties door het gevoel er te laten zijn en de emoties te ervaren. Alles mag er zijn zonder oordeel. Dat noem ik de innerlijke reis. Het gaan naar het innerlijk kind en naar de vrouwelijke en mannelijke kant in mij en alles wat erbij hoort: van emoties zoals pijn,verdriet en aanvaarding. Toen ervaarde ik pas echt de rust. Het klinkt tegenstrijdig maar het werkt! Ik laat het stormen en ik blijf staan en kijken. Ik observeer mijn gedachten, emoties en gevoelens en hoe mijn lichaam erop reageert. Dat is ook zelf ontdekken en zelfreflectie. Ik word bewust van mijn eigen behoeften, wensen en verlangens maar ik hou de spiegel van mijn ziel en ego voor me zodat ik continu in controle blijf over mijn lichaam, hart en mentale gereedschappen. Dat helpt om in balans te blijven. De mensheid zoekt de balans. De balans blijft in een stand, we blijven in beweging we reageren (reacties) op situaties , maar we blijven naar het middelpunt zoeken waar we in balans kunnen zijn. We raken zeker uit balans. We gaan in actie en geven altijd een reactie. Maar hoe en wat gebeurt er dan? Dat is zeker een interessant thema. We gaan vanuit onze overtuigingen reageren die we ooit hebben geleerd daarom is het van belang dat we continue bewust moeten blijven van deze gedachten en overtuigingen. Dat is zeker geen quick fix en dan verandert soms heel snel. Dat is een werk voor je hele leven. Het stopt nooit. Dat noem ik het "ontwakingsproces". Daarom vind ik het in contact blijven met mijn lichaam heel belangrijk. Het aardse voertuig in de fysieke wereld op aarde. Dat is zeker niet gemakkelijk en iedereen kan dat alleen doen. Dat verloopt in een proces. Ik wil je hier gerust stellen lieve ziel/mens je bent niet de enige.... Er lopen veel mensen op de aarde met hetzelfde gevoel zoals jij. Ik heb veel mensen gekend die zich niet thuis of niet begrepen voelen, ze voelen geen verbinding met anderen alsof ze alleen zijn in hun omgeving. Dus geef niet op en blijf doorgaan met de bewustwording van je eigen leven. Velen zoeken naar thuis, het gevoel van thuiskomen. Het lijkt alsof er een vuur in hun brandt die verlangt naar het zijn, naar huis, en er mag zijn, maar niet iedereen weet hoe ze deze belangen kunnen voldoen. Rustgevoel en thuis voelen is te vinden in je eigen lichaam door te verbinden met je zelfliefde. Als je terug naar jou kern komt "de staat van zijn" voel je je thuis. Dan heb je een volmaakt zalig gevoel. De sleutel ligt in jou eigen handen en niet in de buitenwereld.

19 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page