top of page
Events_cacaoceremonie banner.jpg
Zomer Cacaoceremonie
Zomer Cacaoceremonie
26 aug 2023, 14:00 – 19:00
Wervik,
8940 Wervik, België
Wat is een cacao ceremonie?

Een cacao ceremonie is een emotionele en zintuiglijke ervaring. Het nodigt je uit om contact te maken met je diepste wezens en de kern van je hart. Het ontgift je lichaam en je ziel en geeft je immuunsysteem een enorme boost. 

Cacao is een zacht maar toch krachtig medicijn wat je de mogelijkheid geeft om je hart te openen en heling te vinden op verschillende niveaus. De actieve ingrediënten van Cacao werken sterk op het hartchakra, brengen ons terug naar een natuurlijke staat van voelen, uit het hoofd, en verbindt ons intuïtief met moeder aarde. Daarnaast kan de cacao je terugbrengen naar je gevoel en contact maken met je intuïtie waarin je in contact komt met je eigen innerlijk wijsheid. Door de euforie-inducerende bestanddelen kunnen emoties loskomen en weer gaan stromen. Je kan een hoge mate van blijdschap voelen en een verhoogde gevoeligheid van de zintuigen. Naast deze emotionele verrijking die je kunt ervaren zijn er ook lichamelijke voordelen.

Rauwe cacao bevat veel antioxidanten en voedingsstoffen die helpen het lichaam te helen, de nieren en lever te ontgiften, stress te verminderen en versterkt op natuurlijke wijze de afgifte van gelukshormonen. Tevens bevat de cacao een sterke dosis mineralen o.a. ijzer, zink, chroom en magnesium. Deze mineralen zorgen ervoor dat je lichaam gezond blijft.


De antioxidanten geven ook een boost aan je immuunsysteem, dit is goed voor je constitutie. Het mooie van de cacao ceremonie is dat het niet leeftijdsgebonden is.

Hoe gaat de cacaocermonie te werk? 

Tijdens de cacao ceremonie drinken alle deelnemers pure cacao drank, deze wordt bereid met een thee van kruiden en cacao. Het heeft een bittere smaak, dus het is geen Chocomelk. Zoals ik al eerder heb gezegd, de cacao brengt je in verbinding met je hart en opent je hart, je kunt makkelijker verbinding maken met je lichaam en je kunt je beter focussen.

Door de cacao kun je een liefdevolle energie voelen en je gelukzalig voelen en enorm tot rust komen in je lichaam.

We gaan tijdens deze ceremonie muziek spelen en samen zingen. Er zijn wel stilte momenten waarin je terug kan keren naar binnen. Ik geef tevens een ademhaling sessie en Tibetaanse klankschalen heling. 

Mijn ervaring met cacaoceremonie

Een paar jaar geleden heb ik verschillende plantenmedicijn ceremoniën  bijgewoond. Een van deze  ceremoniën was de cacao ceremonie. Het was een zachte en diepe heling. Ik voelde niet meteen dat er iets aan mij veranderd is vergeleken met andere plantenmedicijnen. Ik voelde dat mijn hart zich opende en dat ik meer van mijzelf hield en dat ik anders naar mijzelf keek. Het kleine meisje dat nog aan het leren is vanuit nieuwsgierigheid. Ik merkte dat ik anders naar mensen ben gaan kijken. Ik ben zelf een empathische persoon. Maar ik kijk met meer zachtheid naar de mensen. Vanuit liefde. Dat is het, dacht ik, verbinden met mezelf en die verbinding heb ik gereflecteerd naar de buitenwereld. Ik ben een gewoon mens en ik maak fouten, dus het is een pad dat ik nog bewandel. Daarna besloot ik om er iets mee te doen. Ik begon zelf cacao te drinken en workshops te volgen als sjamaan maar ook als begeleider in een ceremonie. 

Een paar jaar later gaf ik mijn eerste ceremonie in een besloten groep. Dat was geweldig. Ik zag dat de deelnemers ervan genoten hebben dat ze een innerlijke reis maakte. Ze kwamen tot inzichten en hebben ook de diepe rust ervaren. 

Ik biedt deze ceremonie zelfstandig aan, en ook in samenwerking met andere coaches voor grotere evenementen.

Info

Cacaoceremonies 

AdobeStock_533509320_edited.jpg
bottom of page