top of page

OVER MIJ

  • Facebook

Hanan Ali Al-Dubai

Van jongs af aan heb ik de massage vanuit mijn cultuur leren kennen. Kinderen worden vanaf hun geboorte al gemasseerd. Ik was 8 jaar toen ik voor het eerst zelf iemand heb leren masseren.

 

Binnen onze cultuur beoefenen we verschillende vormen van massage. Ik heb in die tijd veel mensen mogen masseren met de hulp van mijn tante. Zij had haar eigen praktijk. Elke avond heb ik mijn lieve moeder gemasseerd omdat ze veel last van haar rug en benen had zodat ze ‘s nachts beter kon slapen. Op die manier heb ik mijn vaardigheid kunnen trainen en op een ander niveau kunnen brengen. Ik ben dus een echte ervaringsdeskundige in de massage.

Mijn verhaal

Ik had in mijn kindertijd het gevoel dat ik anders was dan de mensen in mijn omgeving en dat ik een taak heb in deze wereld. Ik voelde dat er iets buiten ons is dat groter is dan ons, iets dat meer weet dan de mensen op Aarde.

 

Ik ben als kind in een groep opgegroeid en daar heb ik veel baat bij. Door mijn levenservaring in Jemen tijdens de eerste 27 jaar van mijn leven, heb ik veel kennis opgebouwd over de mensheid, hoe ons lijf werkt en ons brein functioneert. Als kind las ik talloze boeken, elke vrije minuut besteedde ik daar aan. In elk boek vond ik nieuwe inspiratie. 


Op mijn 28ste heb ik besloten om te vertrekken, mijn eigen weg te gaan en te doen wat te doen is. Ik heb met alle traditionele gewoontes en regels gebroken. Ik heb geleerd tijdens mijn leven dat keuzes maken de sleutel is van elk nieuw begin. 


Toen ik naar Nederland ben gekomen, heb ik mezelf verder ontwikkeld. In die eerste jaren  werd me langzaamaan steeds duidelijker waar mijn interesses liggen; In contact blijven met mensen en voelen wat dit voor mij en hen betekent. Ik ben een intuïtief persoon. Door mijn sterke intuïtieve gevoel kon ik mijn leven opbouwen en richting geven. Ik heb verschillende trainingen en cursussen gevolgd op het gebied van massage, persoonlijke ontwikkeling en een opleiding tot welzijnsbegeleider / persoonlijk begeleider. Ik had al verschillende diploma’s behaald in Jemen op het gebied van economie en accountancy. In die tijd heb ik in Jemen als coach gewerkt. Ik heb mensen begeleid op het gebied van financiën en management. Ik gaf ook workshops in communicatie en marketing voor ondernemers of starters. Maar dat was toch niet de goede keuze. In Nederland heb ik 4 jaar gewerkt als activiteitbegeleider in de oudere zorg. 


Ik ben altijd in filosofie en persoonlijke ontwikkeling geïnteresseerd geweest. Maar in Nederland ging ik dieper in op de kennis over de spirituele wereld en het leven van de ziel. Ik wist dat we meer zijn dan alleen het lichaam en het denken dat we enkel voor onszelf op de aarde zijn gekomen.    

 

Ik ben langzamerhand begonnen met masseren binnen mijn vrienden kring. Later heb ik verschillende cursussen gevolgd om mijn achtergrondinformatie op te frissen. Mijn handen weten gewoon waar ik moet zijn, ze weten de weg naar de plekken waar ze moeten zijn. Door de jaren heen heb ik aan mijn intuïtieve gave gewerkt en ik merk nog dagelijks veranderingen, de verdieping daarvan. Die kennis komt natuurlijk ergens vandaan, door de boeken en de cursussen die ik regelmatig volg, maar ook mijn intuïtieve gave heb ik zelf kunnen ontwikkelen.

 

Dit is wat ik aan jou wil doorgeven omdat het belangrijk is dat je je bewust wordt van je lichaam, je brein en je ziel. De massage kan je lichaam activeren maar kan je lichaam ook ontspannen. Door de energetische meridianen te activeren kan jouw energie weer gaan stromen in je lichaam, je voelt je beter. Natuurlijk is massage ook pijn verzachtend en vermindert het de spanning van je spieren. Ik werk met je lymfesysteem en weefsels waardoor bepaalde stoffen aangemaakt worden en vrijkomen waardoor je spieren verzachten. 
 

AdobeStock_101764395.jpeg
Shiva White logo_2x.png

Ik heb voor mijn praktijk de naam Shiva gekozen omdat ik als kind van 8 jaar deze naam gebruikte als een soort codetaal met mijn neefje (mijn beste vriend). Dit woord had voor mij toen nog geen betekenis maar nu weet ik dat deze naam een bijzondere god in India is.

Waar is Shiva de god van?

Shiva is een van de belangrijkste goden binnen het Hindoeïsme. In het Indiase denken is de god Brahma de schepper, Vishnu de onderhouder en Shiva de vernietiger van de schepping. In sommige gedaanten is Shiva een 'algod' die alle functies vervult.

 

Symboliek: De dansbewegingen verbeelden de vijf activiteiten van Shiva: de schepping, instandhouding, vernietiging, energie en verlossing van de wereld. Het trommeltje in zijn bovenste linkerhand staat voor de schepping; de vlam in zijn bovenste rechterhand voor de vernietiging.
 

bottom of page