top of page
AdobeStock_246797782.jpeg

Reiki Handoplegging

AdobeStock_246797782.jpeg

Add your own content here. Click to edit.

Wat is Reiki?


Reiki is een vorm van handoplegging. Bij handoplegging wordt de energie van mensen via de handen doorgegeven. Dit kan je doen bij mensen, dieren en planten.

 

Degene die de hand oplegt fungeert als doorgeefluik van energie. De ontvanger van deze universele energie gebruikt deze energie om zijn of haar lichaam en geest te voeden. Zo kan het lichaam terug in balans komen en weer beter worden. Reiki steunt de ontvanger bij datgene wat op dat moment het belangrijkste is.

Hierdoor kunnen veel kwalen en pijnlijke plekken verminderen of zelfs verdwijnen. Er komt zowel fysiek als emotioneel meer harmonie in het lichaam terug. Soms hebben mensen fysieke pijn doordat er emotionele disbalans is zoals verdriet, boosheid, stress... Andersom heeft fysieke pijn weer een negatief effect op de emotionele toestand. Door de energie te sturen kunnen blokkades worden weggenomen zodat de samenwerking tussen het emotionele en het fysieke weer in een positieve flow komt.

De ontvanger van Reiki bepaalt bewust of onbewust wat ze met deze energie doen. Ze kunnen het zelfgenezingsproces zelf beïnvloeden, de gever heeft hier geen invloed op. Als iemand openstaat voor het laten doorstromen van deze universele energie door zijn of haar hele fysieke en mentale wezen kan dit leiden tot heling, genezing of acceptatie.

Deze holistische heel-methode kan balans brengen op verschillende niveaus: fysiek, mentaal, energetisch, spiritueel en emotioneel.

Het sociale en emotionele aspect van Reiki

Het onderlinge contact tussen de gever en de ontvanger brengt mensen letterlijk en figuurlijk bij elkaar. De persoon die Reiki geeft, heeft zelf ook baat bij de behandeling. Ik sta in contact met de universele energie via het lichaam en ziet hoe de ontvanger tijdens behandeling ontspant en verandert.

Het fysieke contact geeft mensen vaak een goed gevoel. Het is voor mensen van groot belang dat we lichamelijke aandacht krijgen. Maar ook als je de behandeling met elkaar bespreekt en ervaringen uitwisselt zal er een gevoel van verbondenheid ontstaan.

AdobeStock_101932311.jpeg
bottom of page